Radnai-havasok, Erdély - jutalomtúra 2009

-Beszámoló- -Mellékletek-


2009. július 25. Hazautazás

Reggel a már megszokott időpontban megreggeliztünk, majd bepakoltunk az autóbuszba. Búcsút vettünk házigazdáinktól, Anettától, Sándortól, Vioreltől. Hét óra után pár perccel elindultunk hazafelé a Visó völgyében. Máramarossziget után maradtunk a Tisza mellett, hadd lássunk ebből a térségből is valamit. Átmentünk Szaploncán, mely a temetőjéről nevezetes. Itt vidám, tréfás versek vannak bevésve a keresztekbe, így búcsúznak a halottaiktól. Az Avas-hegység után visszatértünk az idefelé már megismert útra, Szatmárnémetin keresztül értük el a határt. Aránylag gyors volt a vizsgálat, igazából csak az autóbusz papírjaira, a tachográfokra voltak kíváncsiak. Hazafalé menet röviden kiértékelésre került az eltelt egy hét. A társaság nagyon jól teljesített, hiszen nagyon sokan feljutottak a főgerincre, persze volt, aki minden alkalommal. A Radnai-havasok a legszebb képét mutatta meg nekünk, egy héten keresztül turista szempontból a legmegfelelőbb időben gyalogolhattuk. Rengeteg fénykép is készült a jutalomtúra során, lesz mire a későbbiek során visszaemlékezni. Egy-egy csokoládéval mindenki meg lett jutalmazva a teljesítményéért, beleértve Attila sofőrünket és Marci fiát is.

Feladatként ki lett adva a túratársaknak a jövő évi jutalomtúra megszervezése,és a tervezetek leadása. Szeptember vége körül majd kiválasztásra kerül a legmegfelelőbb, amit teljesíteni szeretnénk.

Hat óra körül minden gond nélkül hazaértünk. Most egy kis pihi következik, aztán augusztus 15-én folytatjuk idei túrasorozatunkat, a Pest megyei Piros útvonalon fogunk gyalogolni a Gödöllői-dombságban.



Ugrás az elsőre

(A fényképeket Muskovics András készítette)

Muskovics András
szakosztályvezető

© 2006-2024 természetbarátok.hu