2009 augusztus 7-9, Balatoni kerékpártúra


2009. augusztus 9.

Utolsó nap, a cél már Balatonvilágos. A legeseménytelenebb napnak mondható ez a nap. A déli parton nincsenek emelkedők, se lejtők, a legtöbb település egymásba ér, végig üdülőövezeten keresztül vezet az út, külön kiépített bicikliút sok helyen nincsen. A Balatont is ritkábban láttuk, mint az előző napokban. Más jellegű a túra itt, mint az északi parton. Ráadásul az időjárás is ijesztgetett minket, ugyanis beborult és időnként szemerkélt az eső. Pihenni is csak Balatonföldváron, a kikötőben álltunk meg.

Korán, 14 órakor érkeztünk meg a pénteki kiindulási helyünkre, Balatonvilágosra. Mivel itt kevés vonat áll meg, úgy döntöttünk, hogy inkább áttekerünk Balatonaligára, hogy hamarabb haza tudjunk menni. Így megkezdtük a majdnem második balatoni kört.... A vonattal most nem volt szerencsénk. Késett, és meglepetésként fel se fértünk rá kerékpárjainkkal. Nem csak a kerékpárokkal volt a probléma, többen még hátizsákkal se tudták felpréselni magukat a kitömött, zsúfolt, és igen rövid vonatra. Kénytelenek voltunk megvárni a következő vonatot, vagy a még későbbit, mert semmi sem garantálta, hogy arra felférünk. De szerencsénk volt, mert a következő gyorsvonat, a záhonyi sok kocsiból állt, nagy kerékpártárolóval rendelkezett, így mindenki felfért. A biciklikkel együtt utazva a tárolóban érkeztünk meg Érdre, ahonnan még hazagurultunk Tárnokra. Így a túrához illő módon fejeztük be a három napot.

Megtett táv összesen: 62 km

A három nap alatt a jó időből nem volt hiány. Kisebb esővel, illetve a harmadik napi borús időjárással megúsztuk a rossz időt. A távokat a bicikliken elhelyezett kilométerórák segítségével mértük le.

Aki eddig nem tette meg ezt a körtúrát, mindenképpen javaslom neki, hogy egyszer határozza el magát. 3 nap alatt sportos, viszont 4 vagy 5 nap alatt teljesíteni a túrát kifejezetten kellemes időtöltés.



Ugrás az elsőre

(A fényképeket Muskovics András készítette)

Muskovics Évi
A túra szervezője

© 2006-2024 természetbarátok.hu