2023 szeptember 8, Szakosztályi találkozó - Százhalombatta

Az ősz kezdetét jelzi szakosztályunkban a megszokott nyárvégi találkozónk megrendezése. Erre ismételten Százhalombattán, a Régészeti Parkban került sor, immár sokadik alkalommal, szeptember 8-án. Ismét ingyen jutottunk ehhez a lehetőséghez, mivel jó pár tagunk ingyen, bérmentve segíti a múzeum környezetének rendben tartását. Mint annyiszor már, főszakácsunk Kovi Pisti volt. Segédeket szervezett maga mellé, 12 órakor már a helyszínen voltak, előkészültek a bográcsozáshoz. Természetesen nem maradhatott el a marhalábszárból készülő gulyás, közkívánatra ez lett főzve. Négy órára hívtuk meg a turistatársainkat, gondoltunk arra a pár tagunkra, aki még aktív dolgozó. Sajnos idősödik a szakosztály, nemsokára nyugodtan ebédre szervezhetjük meg a találkozót. Négy óra körül már szép számmal szállingóztak a kondér környékére turistatársaink. Elkezdődött az asztalok megterítése, a hozott italok és a sütemények is az asztalra kerültek. Minden finomságot meg kellett kóstolni. Eközben a rég nem találkozott túratársak elbeszélgettek egymással.

Öt órakor a szakosztályvezető beszámolt az elmúlt időszak főbb eseményeiről. Az évzáró-évnyitó február végén került megtartásra, az első gyalogtúránkat február 26-án tartottuk meg Százhalombatta - Érd környékén. Az érdi piacon még lángost is fogyaszthattunk! A megtervezett túrák rendben lezajlottak. A legnagyobb túránk az Országos Kék Túra zempléni szakaszának bejárása volt. A hatnapos túrasorozatot volt szakosztályvezetőnkről, Georgiades Gáborról neveztük el. Ehhez még 350.000.- Ft-os támogatást is nyertünk a Százhalombattai Önkormányzattól! Igen szép időt fogtunk ki, még a Cserehátba is belekaptunk!

Sajnálatos módon az egyéni túrateljesítmények visszaestek. Idősödik a társaság, no meg az adminisztrálással is bajok vannak. Ezek az eredmények születtek az első félév során:

dr. Muskovits József 15 010 kiváló K-2023/571
Gyenes István 15 000 kiváló K-2023/572
Gyenes István 500 bronz B-1/2023
Gyenes István 835 ezüst E-1/2023

A jelvényszerző túramozgalmakban is visszaesés tapasztalható. Ezekben kiemelhető dr. Muskovits József, Gyenes István, Kovács István és feleségének a teljesítménye. Koviék másodszor járták be az OKT útvonalát! Ezek voltak a megszerzett jelvények:

OKT
Országos Kék Túra
# név Megszerzés dátuma Jelvény sorszáma
1. Kovács István 2023.09.05. 9048
2. Kovácsné Takács Mária 2023.09.05. 9049

JK
Pilisi Hétpróbás jelvényszerző túramozgalom
# név Megszerzés dátuma Jelvény sorszáma
1. dr. Muskovits József 2023.04. 63/2023

KDP
Közép-Dunántúli Piros
# név Megszerzés dátuma Jelvény sorszáma
1. dr. Muskovits József 2023.09.07. 772/2023

VT
Vértesi Tájjáró
# név Megszerzés dátuma
1. Gyenes István 2023.09.01.
2. Gyenesné Kajtor Éva 2023.09.01.

PMP
Pest Megyei Piros
# név Megszerzés dátuma
1. Muskovics András 2023.01.14.
2. Tímár Józsefné 2023.02.18.

BKT+ BKT+
„VÉGIG A KÉKEN, A BALATON-FELVIDÉKEN”
# név Megszerzés dátuma Jelvény sorszáma
1. dr. Muskovits József 2023.01.19. 140.

Ezek után beszélt a július 30 - augusztus 6.-i kerékpáros túráról, mely Zalába és az Őrségbe vezetett. Ez a többnapos túra a szakosztály éves programjainak szerves része lett. Majd ötvenen vettek részt rajta! A kerékpáros túrát Szabó Zsolt és Kovács Viktor szervezte meg. A túra leírása elkészült, a honlapunkon megtekinthető. A szakosztály anyagi helyzete megfelelő, köszönhetően annak, hogy a buszos túrák száma drasztikusan lecsökkent. Az ez évi két sikereres pályázatunknak köszönhetően úgy tűnik, jövőre sem lesznek anyagi problémáink, a megszokottak szerint tudjuk folytatni a szakosztályi tevékenységünket.

A szakosztályunk 50 éve alakult meg, 1973.04.25.-én alakult meg. Az ötvenéves évforduló emlékére emlékjelvényt terveztünk, valamint gyártattunk. Így néz ki a jelvény:

TRM50

A jelvényt most is meg lehet vásárolni a szakosztályvezetőségnél. A jelvény legyártásához sikerült szponzort is találnunk a MOL Nyrt. személyében. Társunk fáradozása folytán, 400.000.- Ft-t kaptunk erre a célra! A beszámoló után sor került a vacsorára. A gulyásban nem csalódott senki, Kovi Pisti ismét ki tett magáért. A kiporciózott adagok mellé lipóti kenyér is járt. Mindenki a finom vacsorával lett elfoglalva, elcsendesedett a társaság. A vacsora után a még megmaradt sütemények elfogyasztása volt soron. A hátralevő idő beszélgetéssel telt el. Hét óra körül rendet raktunk, összepakoltunk. Jól sikerült a szakosztályi találkozó, jól esett összefutni a társainkkal. A szakosztályi élethez ez is hozzátartozik! Holnap az Olár Péter kerékpáros emléktúra következik, remélhetőleg minél több kerékpározni szerető társunk eljön az Etyek környéki kerekezésre! Gyalogtúrára szeptember 30-án a Vadálló-kövek és a Prédikálószék környékén fogunk gyalogolni.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu