2019 szeptember 2, Szakosztályi találkozó - Százhalombatta

A nyárbúcsúztató szakosztályi találkozónkat Többszöri egyeztetés után sikerült szeptember 2-ra összehoznunk. A Százhalombattai Óvárosi Közösségi Ház üzemeltetését a BKK átadta a Korshak kft-nek. Ez azt is jelentette, hogy a terembérlet ára kb. 20 százalékkal megemelkedett a tavalyihoz képest. Majdnem 20.000.- Ft-t kell fizetnünk a terem 4 órás igénybevételéért. Iskolakezdés van ezekben a napokban, talán ennek is köszönhető, hogy csak 35-en jöttünk össze. Korábbi években a nyárbúcsúztató szakosztályi találkozón 45-50 fő vett részt!

12 óra körül Kovi főszakács és segítői érkeztek meg először, akik vállalták az esti vacsora elkészítését. Lábszárból készített gulyásban állapodtunk meg korábban. Kevés ember van, aki ezt az ételt nem kedveli! Négy órára hirdettük meg a kezdést. Szépen szállingózta a turistatársak erre az időpontra, már akik jelezték a részvételi szándékukat. A korábban érkezők segítettek megteríteni, elosztani a hozott italokat, süteményeket. Közben elbeszélgettek az elmúlt nyár eseményeiről, történéseiről. ½5 körül a szakosztályvezető tartott beszédet az eltelt 2019-es év eseményeiről. Ebben az évben a Balaton-felvidék jobb megismerése volt a cél. Ezt a Balatoni Kék Túra, illetve a kombinált "Végig a kéken, a Balaton-felvidéken" jelvényszerző túramozgalom útvonalának bejárásával valósítottuk meg. A BKT-t már befejeztük, 18-an teljesítették és kaptak kitűzőt augusztus folyamán. A kombinált Balatoni Kék túrát szeptemberben fogjuk befejezni. Pár szót mondott a júliusi jutalomtúráról is. Visszatértünk Szlovákiába, a Nyugati-Tátrába. Ismerősként fogadtak Bennünket a chata Baranecben, ahol korábban már háromszor voltunk. Egy nap kivételével kiváló túrázó időnk volt, kellemesen telt el az egy hét. Ezután kitért a hátralevő túrákra, felhívta a jelenlévők figyelmét a túrákra jelentkezés komolyságára. A szakosztály anyagi helyzete megnyugtató továbbra is, köszönhetően a túrákon résztvevő tagok számának. A Szakosztály 106 tagja rendelkezik valamilyen minősítési fokozattal! 106 főnek bronz, 74 főnek ezüst, 37 főnek arany, 18 főnek érdemes, 4 főnek pedig kiváló fokozata van! Sok turistatársunk ezeket a fokozatokat többször is teljesítette! A teljesítők köre évről-évre nő! Nyolcan járták végig a Pest Megyei Piros útvonalát, az Országos Kék Túrát 11-en teljesítették. Ezen felül az Alföldi Kéket 4-en, a Dél-Dunántúli Rockenbauer Pál Kék Túrát 7 fő teljesítette, ezek közül egyik társunk immár másodszor. A Közép-Dunántúli Piros útvonalát 18-an, ezek közül egyik társunk immár másodszor járta végig. A túra teljesítői 3 db megyei kitűzőt és egy jelvényt kaptak a teljesítményükért! A Balatoni Kék Túra bejárásáért 18 társunk kapott kitűzőt. Igazán imponáló teljesítmények ezek!

Ezután következett a vacsora. Jól sikerült a gulyás, mindenkinek meg volt elégedve szakácsunk teljesítményével, tapsot érdemelt! Két adag is jutott annak, aki repetázni szeretett volna. A vacsora után következett az édességek kóstolgatása. Erzsike társunk még gombócot is hozott a sütemények mellé. Az est hátralevő része beszélgetéssel telt el. Hét óra után rendet raktunk a teremben, összepakoltunk. Jó volt ismét együtt lenni, jól sikerült a nyárbúcsúztató összejövetelünk. Legközelebb ezen a szombaton, megyünk túrázni, az OKT Szentbékkálla, Nagyvázsony szakaszát fogjuk bejárni. Ezzel a túrával befejezzük a kombinált "Végig a kéken, a Balaton-felvidéken" jelvényszerző túramozgalom útvonalának bejárását. Remélhetőleg sokan megszerzik az ezért járó jelvényt.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu