2017 szeptember 11, Szakosztályi találkozó - Százhalombatta

A nyárvégi szakosztályi találkozónk ismét nehezen jött össze a terem bérlése miatt. Végül is az eredeti tervhez képest, 2017.09.11-re sikerült lefoglalnunk az Óvárosi Közösségi Házat. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy csak ezen a napon tudtam megkötni a szerződést a Barátság Kulturális Központtal! Végül is minden rendben lett, hétfőn délben a szakácsunk és a segítői elkezdték készíteni az elmaradhatatlan gulyást. Főszakácsunk Kovi Pisti, és a segítők Hyross Imi, Vlukovszki Sanyi és Kraller Kati időben elkezdte az előkészületeket. A többi túratársunkat négy órára vártuk. A megbeszélt időpontra szépen gyülekezett a társaság. Negyvenen jöttünk össze a találkozóra.

A korábban jövők komfortosabbá tették a termet, megterítettek, az italokat, süteményeket elhelyezték az asztalokra. Persze közben beszélgettek is, hiszen nem lehet mindenkivel találkozni a túrákon. A főzéssel párhuzamosan a szakosztályvezető beszámolt a 2017-es év eddigi túráiról, a szakosztály anyagi helyzetéről, a következő időszak várható eseményeiről. A szakosztály anyagi helyzete stabil, köszönhetően a túrákon résztvevő tagok számának. Beszélt pár mondatot a minősítésekkel kapcsolatban. A Szakosztály 99 tagja rendelkezik valamilyen minősítési fokozattal! 99 főnek bronz, 67 főnek ezüst, 32 főnek arany, 13 főnek érdemes, 1 főnek pedig kiváló fokozata van! A teljesítők köre évről-évre nő! Heten járták végig a Pest Megyei Piros útvonalát. Az Országos Kék Túrát 9-en teljesítették. Ezen felül az Alföldi Kéket ketten, a Dél-Dunántúli Rockenbauer Pál Kék Túrát 1 fő teljesítette. A természetjárás fejlesztéséért, bronz fokozatot ketten kaptuk meg a Magyar Természetjáró Szövetségtől.

Ezután következett a vacsora. Jól sikerült a gulyás, mindenkinek ízlett, lehetett még repetát is kapni! A vacsora után következett az édességek kóstolgatása. Az est hátralevő része beszélgetéssel telt el. Nyolc óra körül elkezdtük a termet rendbe rakni. Jól sikerült a nyárbúcsúztató összejövetelünk. Legközelebb szeptember 16-án Kelet-Cserhátban fogunk gyalogolni, az Országos Kék Túra útvonalán, Garáb és Hollókő között.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu