2012 február 20, Szakosztályi évzáró - Százhalombatta

A hosszúnak tűnő tél után elérkezett az idei első, hivatalos találkozásunk időpontja. Azért is szeretjük ezt az eseményt, mert valahogy közelebb hozza a már nagyon várt tavaszt. Ilyenkor már mindenkiben előjön a szabadban mozgás vágya.

Öröm volt nézni és átélni, ahogy örültünk egymásnak. Volt üdvözlés, csacsogás, vége láthatatlan beszélgetések. Mindenki kíváncsi volt a másikra, mi minden történt a hosszú szünet alatt. Érthető, hisz ha belegondolunk, itt már hosszú évek, évtizedek (borzasztó leírni!) alatt kialakult kapcsolatok vannak. Tulajdonképpen a túrázás mellett ez egy csodálatos hozadéka a szakosztályi életnek.

Miután megkóstolgattuk a finomságokat, szakosztályvezetőnk, Muskovics András, Bandi (egymás között ez a bizalmas megszólítás) megkezdte szokásos évi beszámolóját. A múlt évben is sikerült jól gazdálkodnia, több mint 300.000.-Ft támogatási pénzhez juttatta a szakosztályt. Többek között emiatt sem kell emelni a tagdíjat. Lehetnek ismét vágyaink a szokásos jutalomtúrát illetően. Elkészült a 2012. évi túraterv, tele csodálatos lehetőségekkel. Az elmúlt évek erdélyi jutalom túráit most megpróbáljuk felcserélni Szlovákiával, a Nyugati-Tátrával. Úgy tûnt, ennek a változtatásnak sokan örültek. Aki már járt ott, azért, aki nem, az pedig azért. Nagyon reméljük összejön a szálláshely és annyi létszám, ami miatt már érdemes megszervezni a jutalomtúrát. Ez rövid időn belül kiderül, hiszen a korábbi években ilyen időtájt már megvolt a helyszín, lefoglaltuk a szálláshelyünket.

Az idei évben is volt teljesítményértékelés, meleg baráti kézfogás járt a legjobban teljesítőknek. A következő táblácska mutatja a kiemelkedő teljesítményt nyújtók névsorát:

név táv (km) szint (m)
Muskovics András 372 12 390
Muskovicsné Fenyvesi Éva 359 11 990
Kérdy Zoltánné 349 11 540
Kovács István 306 10 390
Kutasi Zsuzsanna 296 10 540
Muskovics Évi 290 10 590
Szabó Zsolt 280 9 490
Mihály Zoltán 273 7 450
Zelenák Erzsébet 244 7 630
Gyenesné Kajtor Éva 223 7 420

Gratulálunk a fenti eredményekhez, további szívós kitartást kívánunk!

Ezután sokaknak nagy meglepetésben volt része. Bandi azzal lepte meg a társaságot, hogy elkészítette mindenki számára az egyéni túranaplóját. Egyénenként megírta a megtett túrákat (idő, túra jellege, útvonal, táv, szint stb.). Ennek alapján az MTSZ hivatalos minősítési szabályzatának megfelelően kiszámította a pont értékeket, az összegyûjtött pontok alapján javaslatot készített a PTSZ felé, az elért fokozatokat illetően. Rengeteg bronz, ezüst, és 8 db arany jelvény talált gazdára. A szakosztály tagjai közül öten az érdemes fokozatot is teljesítették, ennek elismertetése most van folyamatban. Van egy tagunk, dr. Muskovits József, aki 2005-2011 között a 15 000 ponthoz kötött kíváló szintet is elérte, szintén intézés alatt van ennek az elismertetése! Hatalmas, sok időt, kitartást, igénylő munka volt! Az összesítések alapján kiderült, hogy az elmúlt hét évben nagyon jól teljesített a csapat ! Ezt bizonyítja a sok megérdemelt jelvény.

Bronz: 105 db
Ezüst: 42 db
Arany: 8 db

Várhatóan az MTSZ Minősítő Bizottsága megadja az 5 db érdemes természetjáró, valamint az 1 db kíváló természetjáró fokozatot is!

Összefoglalva, a társaság nagy része meglepődött a saját elért eredményén. Nem gondolták, egyáltalán nem számítottak az ilyen fajta elismerésre. Úgy látszott mindenki lelkének jól esett, hisz a mai világban nem vagyunk elkényeztetve ezen a téren. A társaság tagjai köszönetet mondtak Bandinak ezért a munkáért, és lelkesen megfogadták, folytatni fogják a napló vezetését most már egyénenként.

Ezalatt folyamatosan eszegetett, iszogatott a társaság és fél szemmel a vetítő vásznon pergő régi túrákat figyelte. Ez mindig egy kedves program. Annyira belefeledkeztünk a filmezésbe, hogy nem vettük észre az idő múlását. A gondnok bácsi figyelmeztetett, hogy be kell fejeznünk a mai programunkat, lejárt az erre szánt idő, át kell adnunk a termet. Közösen összetakarítottuk a romokat hogy rendben legyen minden, hisz szeretnénk máskor is itt találkozni. Jó érzéssel, tele új reményekkel várjuk az idei túra év következő eseményeit. Első legfontosabb feladata mindenkinek eldönteni rövid időn belül tud-e, akar-e a nyugat-tátrai jutalomtúrán résztvenni, és mielőbb Bandinak jelezni. Kívánok mindenkinek jó döntést, jó egészséget, a túrákhoz jókedvet és sok időt!



Ugrás az elsőre

(A csatolt fényképeket Muskovics András (MA) és Kovács Pisti (KI) készítette)

Muskovicsné Fenyvesi Éva


© 2006-2024 természetbarátok.hu