2008 november 22, PTSZ évzáró - Erdőkertes

A Pest megyei turista szakosztályok szokásos évzárójukat, megyebáljukat ezúttal nem Gödöllőn, hanem Erdőkertesen tartották meg a Faluházban. Elég szép számmal összejöttek a megye turistái, a Dunai Finomító Természetbarát Szakosztályából 17-en vettünk részt a bálon. Hivatalosan 17 órakor kezdődött a rendezvény. Notter Béla köszöntötte a résztvevőket, majd a falu polgármestere, Pásztor László is szólt egy-pár szót a jelenlévőkhöz. A PTSZ idei eseményeiről számot adott Notter Béla, majd röviden bemutattam szakosztályunk tevékenységét, hiszen már 35 éves folyamatos múltat tudhatunk magunk mögött. A megye turistáinak létszáma sajnos ebben az évben is csökkent, igaz csak minimálisan, ebben nem vigasz az, hogy országos szinten is ez a tendencia.

A helyszín nagyon kellemes volt, a rendezők kiválóan szervezték meg a mai estét. Még egy hangulatos kiállítást is megtekinthettünk a Faluház emeletén, Magyar Judit Mária tetszetős képei voltak kiállítva. Járosi Laci, az Erdőkertesi Természetbarátok Sportkörének vezetője és segítői igazán mindent megtettek a jó hangulat érdekében. A zenét szolgáltatót elég sokan ismerhették, hiszen a tápiószeleiek Bakancsos turista bálján szokta szolgáltatni a talpalávalót. A vacsora minőségére sem panaszkodhattunk. A vacsora előtt is már páran melegítettek a parketten, de az igazi táncolás a vacsora után következett.

Nem maradt el a szokásos jutalmazás sem, az arra érdemeseknek Notter Béla adta át a könyvjutalmat oklevél kíséretében. Szakosztályunkból ketten kaptak elismerést, Kovács Pisti a rövid túrák vezetéséért, Muskovicsné Fenyvesi Éva pedig az ez évi túra teljesítményéért.

Nem bántuk meg, hogy eljöttünk a Megyebálra, hisz remekül éreztük magunkat! Reméljük, jövőre még többen kapnak kedvet az efféle kikapcsolódáshoz és még többen jönnek el évzáró megyebálunkra.



Ugrás az elsőre

(A csatolt fényképeket Muskovics András készítette)

Muskovics András
szakosztályvezető

© 2006-2024 természetbarátok.hu