2018 augusztus 30, Szakosztályi találkozó - Százhalombatta

A nyárbúcsúztató szakosztályi találkozónkat sikerült augusztus végére összehozni. Augusztus 25-től szeptember 30-ig 9 programunk lesz, ezért volt fontos, hogy ezt az időpontot lekössük a Barátság Kulturális Központnál, ahova az intézmény tartozik. Az Óvárosi Közösségi Házba dél körül Kovi szakácsunk és segítői érkeztek meg, akik felelősek voltak az esti vacsoráért. Szokásos lábszár gulyást készítettek, a már bevált módon. A találkozót négy órára beszéltük meg. Korábbi időpontra nem akartuk szervezni, akármennyire is idős a csapatunk, de gondolnunk kell azokra, akik még aktív dolgozók. A megbeszélt időpontra szépen gyülekezett a társaság. 35 túratársunk jött el a találkozóra.

A korábban érkezők segítettek megteríteni, elosztani a hozott italokat, süteményeket. Közben jutott idő csevegni, beszámolni a nyári kirándulásokról, üdülésekről. A főzéssel párhuzamosan a szakosztályvezető beszélt a 2018-as év túráiról, az elért eredményekről, a szakosztály anyagi helyzetéről, a következő őszi időszak várható eseményeiről. A szakosztály anyagi helyzete stabil, köszönhetően a túrákon résztvevő tagok számának. Beszélt pár mondatot a minősítésekkel kapcsolatban. A Szakosztály 99 tagja rendelkezik valamilyen minősítési fokozattal! 103 főnek bronz, 72 főnek ezüst, 34 főnek arany, 14 főnek érdemes, 3 főnek pedig kiváló fokozata van! A teljesítők köre évről-évre nő! Nyolcan járták végig a Pest Megyei Piros útvonalát. Az Országos Kék Túrát 11-en teljesítették. Ezen felül az Alföldi Kéket ketten, a Dél-Dunántúli Rockenbauer Pál Kék Túrát 7 fő teljesítette. A Közép-Dunántúli Piros útvonalát szakosztályi túrák keretében járjuk be, két hónapon belül befejeződik ez a túrasorozat. A túra teljesítői 3 db megyei kitűzőt és egy jelvényt fognak kapni a teljesítményükért!

Ezután következett a vacsora. Jól sikerült a gulyás, mindenkinek ízlett, lehetett repetázni. A vacsora után következett az édességek kóstolgatása, sütemény receptek csere-beréje. Az est hátralevő része beszélgetéssel telt el. Nyolc óra körül rendet raktunk a teremben, elpakoltunk. Jó volt ismét együtt lenni a csapatunknak, jól sikerült a nyárbúcsúztató összejövetelünk. Legközelebb szeptember 03-06. között fogunk túrázni. Csillagtúra keretében bejárjuk a Közép-Dunántúli Piros útvonal bakonyi részét. A szálláshelyünk Bakonybélben, az Odvaskő Panzióban lesz.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu