2017 szeptember 9, PTSZ találkozó - Péteri

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség ünnepséget rendezett azon okból, hogy 40 éve hozta létre a Pest Megyei Piros útvonalát és a túramozgalmat. Az ünnepség helyszíne Péteri volt, mely a piros útvonalnak megközelítően a felénél található. Szeptember elején dúskálunk a programokban, hiszen pénteken jöttünk haza a négynapos Aggtelek környéki túránkból, hétfőn pedig a szokásos nyárvégi szakosztályi találkozónk lesz Százhalombattán, az Óvárosi Közösségi Házban.

15-en jöttünk össze az ünnepségre. Autóbusszal mentünk Péteribe. Nyolc órakor indultunk el Százhalombattáról, Tárnok, Érd, Budapest érintésével jutottunk el Péteri Művelődési Házához. A Művelődési Házat nem rég újította fel Péteri Önkormányzata. Korábban ez az épület a Földváry-Boér kúria volt. A megyei turista szakosztályok tagjait kb. 80-an képviseltük az ünnepségen. Bognár Márta, a Szövetség elnöke nyitotta meg a találkozót, megemlékezett a PMP útvonalának születéséről, a kezdeményezőkről. Utána Péteri polgármester asszonya köszöntötte a jelenlévőket. Az itt lévő turisták közül kb. 15-en járták be a PMP útvonalát. Őket Márta felhívta színpadra, gratulált nekik. A Farmosi Asszonykórus műsora színesítette a megemlékezést.

Nem maradt el a játék sem Lipák Pista jóvoltából. Az eredmény hirdetéskor kiderült, hogy igen jól szerepeltünk a szellemi totóban. Kovi Pisti csapata első, Kévés Katié pedig egy második helyezést ért el! A lottó játékban, melyet még Georgiades Gábor honosított meg, nem voltunk túlságosan szerencsések, csak kisebb nyereményeket szereztünk.

A finom gulyást a Tápiószeleiek készítették el. Az ebéd és a játékok uán még volt lehetőség egy sétára, a Horgásztó környékére. Mi nem éltünk ezzel a lehetőséggel, 14 óra körül hazaindultunk. Legközelebbi programunk szeptember 11-én, hétfőn lesz. A szokásos nyárvégi találkozó keretében elbeszélgetünk az első félév eseményeiről, a második félév hátralevő túráiról.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA), Szabó Zsolt (SzZs) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu