2016 november 9, PMP jelzés javítás IV. - Szigetcsép

A Pest Megyei Piros útvonalának javítására negyedik alkalommal hárman vettünk részt. A kilenc órai komppal mentünk át Tökölre, viszont nem hoztuk el a festéshez szükséges sablonokat, azok otthon felejtődtek! Majd csak kitalálunk valamilyen megoldást, most már nem megyünk haza. A túloldalon, Tökölön felpattantunk a kerékpárjainkra, letekertünk Szigetcsépre. Az ottani kocsmában kunyeráltunk ollót, a méreteket előzőleg lemásoltuk egy papírlapra. Véletlenül volt nálunk vastag papír, amiből elkészítettük a sablonokat. Előző alkalommal a HÉV állomás után fejeztük be a festést. Az elmaradt 3 jel készre festése után elkezdtük az alapok festését Szigetújfalu irányába.

Erre a szakaszra vissza kell majd még jönnünk, a készre festés mellett még egy nagyobb, U alakú szakaszt is megszüntetünk. Korábban ez bevitt a Vízmű területére, melyet érthető módon a vizesek nem vesznek jó néven. Helyette a jelzés a régi piros keresztjelzés nyomvonalán halad, a HÉV-vel párhuzamosan. Amikor a PMP útvonala jobbra elhagyja a HÉV pályáját, egy kellemetlen 150 méteres szakasz következik a gazosban, míg újra egy normális földútba csatlakozunk. Vélhetően magán területről lehet szó, hiszen ezt a szakaszt mindkét végén földhányással lezárták! Egyébként értéktelen akácosról van szó. Alaposan elláttuk jelzéssel a két 90°-os kanyart.

Szerencsénk volt az úttal, a homokos talaj elszívta az előző napok csapadékát. 14 óra előtt nem sokkal Szigetújfalu temetőjénél jártunk. Még pár jelzést elkészítettünk, majd elindultunk hazafelé. Az út nagyobbik része a Duna gátján vezetett. A 15 órás komppal tértünk át a százhalombattai oldalra. Az időjárás függvényében még ebben az évben komplettírozzuk majd a ma elkészült alapjelzéseket.

A mai munkában a következő turistatársak vettek részt: Győri Endre, Muskovics András és Vlukovszki Sándor.

Ezt az útvonalat jártuk be:

Kerékpárral:

Útvonal: Tárnok - Százhalombatta, Óváros - Tököl - Szigetcsép - Szigetújfalu – Tököl – Százhalombatta - Tárnok
Túratáv: 44km (ebből 20km földút)
Emelkedő: 150m
Minősítő pontszám: 20+12+1,5=34 pont

Gyalog:

Útvonal: Útvonal: Szigetcsép, HÉV állomás – Szigetújfalu
Túratáv: 6km
Emelkedő: 20m
Minősítő pontszám: 9+0,4=9 pont

Összes pontszám: 34+9=43 pont
Jelzésre fordított emberóra: 21 óra 


Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

A túrát teljesítők névsora

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu