2016 október 24, PMP jelzés javítás II. - Tököl-Szigetcsép

Idén második alkalommal mentünk el jelzéseket javítani a Pest Megyei Piros útvonalán a Csepel-szigetre. Hárman jöttünk össze. Úgy gondoltuk, hogy az előző alkalommal elkészített fehér alapokat fogjuk komplettírozni, utána pedig folytatjuk a fehér alapok elkészítésével a munkát. Sajnos kissé rövidek már a nappalok, ezt is figyelembe kellett vennünk. Az utolsó kompjárat 1800 órakor indul vissza Százhalombattára, ezt mindenképp el kell hogy érjük, különben kerülhetünk egy nagyot az M0-ás hídja felé a sötétben.

A tízórai kompnál találkoztunk Százhalombatta Óvárosában a kompnál. Átérve a tököli oldalra rögtön kerékpárra pattantunk, eltekertünk Szigetcsépig, ahol abbahagytuk előző alkalommal a jelzések javítását. Lementünk a Duna-partra, majd visszamentünk a teljesen kész, kijavított jelzésekig. A földút eléggé át volt ázva, sikerült is egyszer eldőlni kerékpárostól a vendégmarasztaló, csúszós úton. 1100 órakor kezdtük meg a mai munkát. Szigetcsép üdülőövezetének házait 1245-kor értük el. A házak között most már jó minőségű, szilárd burkolatú úton tehettük meg. A festési munkák is felgyorsultak, jobbára a villanyoszlopokon van a jelzés.

Szerettünk volna egy sört elfogyasztani a kanyarban levő italboltban, de zárva volt. 1430-kor fejeztük be a piros sávok festését, 50 méterre a tököli műúttól. Festéket és sablonokat cseréltünk, elkezdtük a következő szakasz fehér alapjainak elkészítését. A műút mentén félóra alatt értük el a település névtábláját. Kb. °34 órát dolgoztunk még, ezalatt elértük a központot, elkanyarodtunk a HÉV állomás felé. Innen kell majd folytatni a következő szakasz alapozási munkáit. Negyed órát megpihentünk az egyik italboltnál, majd visszakerekeztünk Tökölre. A 1700 órás komppal jöttünk vissza Százhalombattára. Szerencsénk volt az időjárással, november elején fogjuk folytatni a megkezdett munkát. Remélhetőleg az időjárás nem fog minket ebben megakadályozni.

A mai munkában a következő turistatársak vettek részt: Lázár József, Kovács István (Kovi) és jómagam.

Ezt az útvonalat jártuk be:

Kerékpárral:

Útvonal: Tárnok – Százhalombatta, Óváros - Tököl - Szigetcsép - Szigethalom – Szigetcsép - Tököl – Százhalombatta - Tárnok
Túratáv: 40km (ebből 20km földút)
Emelkedő: 160m
Minősítő pontszám: 20+10+1,6=31,6 pont

Gyalog:

Útvonal: Szigethalom, Ráckevei Duna-part - Szigetcsép
Túratáv: 6km
Emelkedő: 30m
Minősítő pontszám: 9+0,6=9,6 pont

Összes pontszám: 31,6+9,6=41 pont
Jelzésre fordított emberóra: 24 óra 


Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

A túrát teljesítők névsora

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu