2015 szeptember 17, Szakosztályi találkozó - Százhalombatta

Túl sok programunk jött össze augusztus végére, szeptember elejére ezért nagyon nehezen alakult ki a megszokott nyárvégi találkozónk időpontja. Még az Óvárosi Közösségi Ház termének lefoglalása sem ment könnyedén, de végül is 17-ére, csütörtökre sikerült összeszervezni. Négy órától kezdődően vártuk a turista társainkat, de persze a szakácsok, a segítők már korábban, déltől kezdődően a helyszínen voltak. A hétköznapi időpont csak pár embernek okozott problémát, mivel sajnálatos módon a szakosztály tagjai többségében már nyugdíjasok, nekik gyakorlatilag mindegy, hány órakor találkozunk. A főszakács Kovi Pisti volt, segítői Hyross Imi, Vlukovszki Sanyi és Kraller Kati.

Négy óra körül már gyülekeztek a turistatársak, előkerültek az italokat, a finom sütemények. A korábban jövők előkészítették a termet, megterítettek. Közben jutott idő beszélgetésre is, hiszen olyan társak is megjelentek, akik idén még nem gyalogoltak velünk, önhibájukon kívül. A létszámra igazán nem lehetett panasz, 53-an jöttünk össze! Amíg a marhalábszárból készülő gulyás rotyogott, mint egy felvezetésképpen a szakosztályvezető beszámolt az eltelt félévről, a következő időszak túráiról. Szó esett a szakosztály anyagi helyzetéről is, mely évek óta stabil. Szó esett a jutalomtúráról, lassan el lehet kezdeni annak is a szervezését. Valószínűleg ismét Erdélybe fogunk menni. Beszélt pár mondatot a minősítésekkel kapcsolatban. A Szakosztály 87 tagja rendelkezik valamilyen minősítési fokozattal! 87 főnek bronz, 53 főnek ezüst, 23 főnek arany, 11 főnek érdemes, 1 főnek pedig kiváló fokozata van! Van olyan tagunk, akinek 9 érme van, hiszen ugyanazt a fokozatot többször is el lehet érni! Az Országos Kék Túra útvonalát ezidáig 9 fő teljesítette, a Pest Megyei Piros útvonalát hatan járták be. Egy tagunk teljesítette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát. Az MTSZ 2 tagunknak adományozta a Természetjárás fejlesztéséért kitüntetés bronz fokozatát. Felhívta a figyelmet az egyéni túranapló vezetésére, valószínűleg évvégén páran tovább tudnak majd lépni a ranglétrán.

Ezután következett a gulyás osztása. Kiválót alkotott ismételten a tiszteletbeli szakácsunk, repetázni is lehetett. A vacsora után következett a sütemények kóstolgatása. A lányainkat is meg kell dicsérni, igen finomakat sütöttek! Az este beszélgetéssel folytatódott. Nyolc óra körül elkezdtük a rend csinálást, eddig kértük el a termet. Nagy sikere volt a nyárbúcsúztató összejövetelünknek, szép számmal jöttek el a turistatársak. Két nap múlva, szombaton viszont ismét túrázni megyünk. Bakony a célpont, közelebbről a Szentgáli tiszafás erdő.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Kovács István (Kovi), Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu