2015 szeptember 12, PTSZ találkozó - Pótharaszt

Az augusztus végi bükki túrát, valamint a szeptember 5-i Olár Péter kerékpáros emléktúránkat követően szombaton Csévharasztra buszoztunk. Tizenheten jöttünk össze a Pest Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett turista találkozóra Pótharaszton. A helyszín ugyanaz volt, mint a tavalyi Mikulástúráé. A Vezetőségen és Rajtunk kívül a Tápiószelei, az Abonyi és a Szigethalmi természetjárók képviselték a szakosztályukat.

Hétkor indult el az autóbuszunk Százhalombattáról, majd Tárnok érintésével Érden jött össze a kis csapatunk. A Monori MOL kútnál álltunk meg kávézni, bőven volt időnk a találkozó megkezdéséig, melyet tíz órára hirdettek meg. Kilenc órakor már a helyszínen voltunk. A Vezetőségen, illetve a Monori Erdészet emberein kívül még más nem futott be, így elmentünk az egyik rövid tanösvény bejárására. A tanösvény egyik látnivalója Balla Károly síremléke.

Tíz órakor a PTSZ vezetősége megnyitotta a találkozót. Zsembáné Trencsényi Zsuzsa, a Szövetség elnöke hosszabban ismertette az elmúlt egy évben történteket. Kiemelte a megyei turistautak állapotát, az ezzel kapcsolatos felújítási feladatokat. A Monori Erdészet igazgatója is köszöntötte a találkozó résztvevőit, majd röviden beszámolt az Erdészet által, a természetjárás fejlesztése érdekében végzett munkáikról. Nem maradt el a játék sem, következett a szellemi totó. Ezen eredményesen képviselték tagjaink a szakosztályt, egy második és egy harmadik helyezés megszerzésével. A lottó játékban, melyet még Georgiades Gábor honosított meg, szintén eredményesek voltunk.

A finom ebédet az Erdészet dolgozói készítették el vadhúsból. Az ebéd és a játékok után még egy tanösvény bejárására került sor. Három óra körül indultunk el hazafelé. A kellemes beszélgetések alapján úgy tűnik, hogy a találkozó része lesz ezentúl az éves túratervünknek. Legközelebbi programunk szeptember 17-én, csütörtökön lesz. A szokásos nyárvégi találkozó keretében elbeszélgetünk az első félév eseményeiről, a második félév hátralevő túráiról. A találkozó helyszíne az Óvárosi Közösségi Ház lesz.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA), Szabó Zsolt (SzZs) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu