2014 szeptember 7, PTSZ turistatalálkozó - Visegrád

A bükki túrát követően vasárnap Visegrádra buszoztunk 15-en, hogy részt vegyünk a Pest Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett találkozón, Visegrádon. A találkozó az Apátkúti-völgyben, az Ördögmalom nevű erdészház udvarán került lebonyolításra. A szakosztályunkon kívül csak Tápiószeléről képviselték többen a megyei turistákat, Lipák István barátunk szervezése folytán.

Hétkor indultunk el Tárnokról, majd Százhalombattán, Budapesten vált teljessé a csapatunk. Odafele Leányfalun álltunk meg 20 percre, időnk bőven volt, nem siettünk. Visegrádon az Apátkúti-völgy felé még a komótosan sétáló szervezőket is utolértük. Felvettük Őket, így együtt érkeztünk meg a helyszínre. 10 órára azután mindenki megérkezett, a PTSZ vezetősége megnyitotta a találkozót. Zsemba Józsi barátunk a Szövetség technikai vezetője hosszabban beszélt a Pest megyei turistautak állapotáról, a szükséges jelzési feladatokról. A megbeszéltek alapján a Bizottságban én fogom képviselni a szakosztályunkat.

Következett a szellemi totó, melyen remekül szerepeltek a szakosztály tagjai, a legtöbb csokit Ők kapták jutalmul! Ebédre gulyást kaptunk, melyet a közeli étteremben készítettek el. Sütemény is járt hozzá! Akinek kedve volt, ebéd után meglátogatta a közeli Füvészkertet. Az itt maradtak játszottak még egyet Lipák Pista jóvoltából. Zsákba berakott mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, azok közül kellett minél többet tapogatással felismerni. Kovi Pisti ebben a játékban is szerzett egy csokit!

Két óra körül hazaindultunk. Jót beszélgettünk a megyeiekkel, úgy tűnik, hogy ezt a rendezvényt jövőre is megtartjuk. Bejelentésre került, hogy a MOL Nyrt. Dunai Finomító Szakosztályt, a 2014.09.20-i dobogókői megemlékezésen elismerésben részesítik. Emiatt az éves túratervünkön felül ezt is meg kell szerveznünk. Kétfelé szakad a csapatunk ezen a napon, hiszen az etyeki kerékpár túra is ekkor kerül lebonyolításra.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu