2014 augusztus 29, Természetbarát találkozó - Óvárosi Közösségi Ház

Nyárbúcsúztató természetbarát találkozót szerveztünk pénteken, Százhalombatta Óváros Közösségi Házában. Immár hagyományos az összejövetel, hiszen az elsőt 2008-ban szerveztük, azóta minden évben megtartjuk. Akkor a helyszín a Százhalombattai Régészeti Park volt. A Közösségi Házat azért választottuk idén, hogy az időjárás változékonyságát kiküszöböljük. Főszakácsnak Kovi Pista került kinevezésre, a segédje Sándor barátunk volt. A menü: gulyásleves marhalábszárból. A szakácsok már délben a Közösségi Ház udvarán serénykedtek. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Kati, aki a zöldségek előkészítését végezte, no meg a képek alapján elvállalta a mosogatást is. Később még többen csatlakoztak a trióhoz, a szükséges krumpli mennyiséget is el kellett készíteni.

16 órától kezdtek el szállingózni a túratársak. A megterített asztalokra ezzel együtt mind több sütemény, ital került. A szakosztályvezető távollétében nem hangzott el hivatalos beszéd az elmúlt félévről, a jutalomtúráról, de a megjelent turistatársak megosztották egymás közt az elmúlt időszak eseményeit. Többen csak most találkoztak hosszabb idő után, így volt miről beszélgetni. Ahogy múlt az idő, a társaság egyre éhesebb lett, de hogy mikor lesz a vacsora, azt még nem tudtuk. Következett a meglepetés! Hat órára megérkezett a Muslinca Dalárda 10 fővel. Ekkorra mindenki megérkezett, 52-en voltunk, a Dalárda tagjaival 62-en. Bordalokat és népdalokat adtak elő. A megjelentek tapssal jutalmazták a produkciót.

Az előadás után, 19 óra körül kezdte kiporciózni Kovi Pisti a gulyáslevest. Jól sikerült a főzés, nem győzték dicsérni a fő és segéd szakácsaink főztjét. Természetesen a Dalárda tagjait is megvendégeltük. Repetát is lehetett kérni, de a kondér gulyás hamar elfogyott. Jó hangulatban, 9 óráig tartott az összejövetel. Rendet raktunk magunk után, eltakarítottunk. Azzal búcsúztunk egymástól, hogy jövőre is összejövünk augusztus végén, folytatni fogjuk a hat éves hagyományt.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Szabó Zsolt (SzZs) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Szabó Zsolt
túravezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu