2012 augusztus 24, Természetbarát találkozó - Régészeti Park

Hagyományos program lett a nyárvégi természetbarát találkozónk. Ezúttal - immár ötödik alkalommal - a Százhalombattai Régészeti Park Közösségi Házában tartottuk meg a vacsorával egybekötött nyárbúcsúztatónkat. Forgatókönyvszerûen zajlottak az események. 13 órakor Gelencsér Misi és Kovi Pisti szakácsaink (immár végérvényesen kinevezhetjük Õket a Szakosztály örökös szakácsainak) már a helyszínen voltak, berendezkedtek a Régészeti Park által kijelölt helyre, felállították a bogrács állványt, így az elõkészített anyagok rövid idõn belül a bográcsba kerültek. Ezúttal finom babgulyás volt az esti menü. Segéd szakácsok is segítették a munkájukat, Hyross Imi és Móré Julis személyében. A férfi turistatársak hozták az italokat, a hölgytagjaink finom, házi süteményeket készítettek. Csendes, meleg idõ volt, igazi nyári estét töltöttünk el.

A létszámra igazán nem lehetett panasz, hiszen 51-en jöttünk össze, az elõzetesen jelentkezõkbõl csupán 2 emberünknek jött közbe más fontosabb elfoglaltság. Négy óra körül elkezdtek gyülekezni tagjaink. Elhelyezkedtünk az asztaloknál, kijelöltük a süteményes pultot, berendeztük a Közösségi Házat. Hat órakor elkezdtük a vacsora kiosztását. Igen jól sikerült a babgulyás, egyetlen egy kritika sem hangzott el szakácsaink mûvére! Köszönet a munkájukért! Vacsora közben, mivel ilyenkor csak az edények, kanalak halk zaja hallatszik, a szakosztályvezetõ rövid beszédet tartott az elmúlt félévrõl, a következõ idõszak eseményeirõl. Kiemelten beszélt az igen jól sikerült júliusi Nyugat-Tátrai jutalomtúráról, a szakosztály pénzügyi helyzetérõl, a tagok minõsítésérõl. A Szakosztály 53 tagja rendelkezik valamelyik fokozattal, jelen pillanatban 4 fõ érdemes, 8 fõ arany, 22 fõ ezüst, 53 fõ pedig a bronz fokozatig jutott el! Az MTSZ-nél 4 emberünk minõsítése van elbírálás alatt! Igazán szép eredmény ez, pedig csak 2005-tõl lettek vezetve az egyéni túranaplók!

Repeta természetesen volt, de így sem tudtuk elfogyasztani a kondér tartalmát. Akik elõrelátóak voltak, hoztak magukkal edényt, melyben hazavihették a megmaradt babgulyást, hozzá a lipóti friss kenyeret. Következett a desszert, a sütemények megkóstolása. Természetesen ez a mennyiség sem tudott mind elfogyni, ebbõl is került hazavitelre. Szolidan folytatódott az este, az asztaloknál levõk cserélõdtek, elbeszélgettek egymással. Kb. 10 óra környékén fogyni kezdett a társaság, elkezdtünk összerámolni. Nagyszerûen sikerült a nyárbúcsúztató rendezvényünk, minden olajozottan mûködött, szép számmal jöttek el a turistatársak. Még egyszer köszönet az örökös címmel felruházott szakácsainknak, Gelencsér Misinek, Kovi Pistinek. Nemsokára túra következik, szeptember 1-én Bükk az úticélunk, remélhetõleg sok jelentkezõ lesz!



Ugrás az elsõre

(A mellékelt képek Muskovics András (MA) és Szabó Zsolt (SzZs) felvételeibõl kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezetõ


© 2006-2024 természetbarátok.hu