2012 március 25, Városismereti verseny - Budapest

A tavasz beköszöntével, a hosszú évek óta megrendezett Városismereti verseny idõpontja is megérkezett. Igazi tavaszi idõ fogadott minket a verseny napján. Reggel még hûvös volt, de mire rajtra került a sor, már látszott, hogy nem lesz csalódás az idõjárásban. Az elmúlt években inkább a belvárosi résszel lehetett behatóbban megismerkedni a verseny folyamán, most az V. kerület északi része és a Margit-sziget került középpontba.

Az indítás a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokában volt. Itt mindenki megkapta a versenyhez szükséges feladatlapokat és térképeket. Számomra újdonság volt, hogy már az érintett utcák neveit is csak egy kérdés megválaszolása után ismerhettük csak meg. Hogy egyáltalán merre is induljuk el, ehhez is össze kellett dugni a fejünket.

A verseny elsõ szakaszában a Szent István körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Báthori utca, Kossuth tér, által bezárt környéket jártuk be. Olyan utakat, helyszíneket, közintézményeket érintve, amit eddig legföljebb hallomásból ismertünk. Ezáltal persze új ismeretekre tettünk szert.

A verseny második szakasza a Margit-szigetre vezetett. Majd minden fontosabb helyszínre eljutottunk, útba ejtettük a szökõkutat, vadaskertet, romkertet, a szoborparkot, a zenélõ kutat, a Palatinus-fürdõt, a Hajós Alfréd uszodát. A Városismereti verseny is itt ért véget, az uszoda melletti csónakházban. Itt kellett leadnunk a feladatlapokat, itt kaptuk meg a jól megérdemelt csokikat.

Jól elfáradtunk, a lábunkba mintha több km került volna, mint a betervezett 8km távolság. Jól szórakoztunk, új ismeretekkel gazdagodtunk a verseny során. Minden köszönet a szervezõknek, fõleg Georgiades Gábornénak, és Orbán Zsuzsának, és persze mindenkinek, akik hozzátettek valamit a verseny sikeres lebonyolításához. Remélhetõleg ez a hagyományos Városismereti verseny továbbra is megmarad, és még többen is eljönnek, fõleg a szakosztályunkból. Éljünk többen ezzel a lehetõsséggel jövõre!



Ugrás az elsõre

(A csatolt fényképeket Szabó Zsolt készítette)

Szabó Zsolt
túravezetõ


© 2006-2024 természetbarátok.hu