2011 augusztus 26, Óváros, Közösségi Ház

Ugyan az éves programunk nem tartalmazza a nyárvégi összejövetelünket, de ismét megszerveztük a bográcsos találkozónkat. Mivel a Régészeti Park bronzkori rekonstruált "közösségi" faháza felújítás alatt van, az Óvárosi Közösségi Házban sikerült a találkozó helyszínét biztosítani, Petró Magdi túratársunk közvetítésével. 12 órakor Gelencsér Misi és Kovi Pisti szakácsaink már a helyszínen voltak, berendezkedtek a Közösségi Ház udvarán, felállították a bogrács állványt, az elõkészített 30kg birkahús rövid idõn belül fõni kezdett. Késõbb segéd szakácsi minõségben csatlakozott hozzájuk Hyross Imi barátunk. Az alapanyagot Gelencsér Misi ajánlotta fel a szakosztálynak. A megelõzõ napon elõkészítette a húst, beszerezte a szükséges fûszereket, zöldségeket. A férfitagok feladata volt az italok biztosítása, a hölgytagjaink hozták a finom, otthoni süteményeket. Szükség volt az italra, hiszen a találkozót megelõzõ héten 35°C-38°C volt a hõmérséklet, a pénteki napra sem változott meg a szokatlan augusztus végi kánikula!

Örvendetes létszámban jöttek el a túratársak a nyárbúcsúztató rendezvényünkre, utólag összeszámolva több mint 50-en voltunk! Bárcsak a hátralévõ túráinkon is ilyen mértékû lenne a jelentkezés, a részvétel! Négy óra tájékán elkezdtek gyülekezni a tagok, berendeztük a nagytermet, ahol 2 db klíma tette elviselhetõvé a hõséget. A pörkölt már majdnem elkészült, lehetett kóstolgatni, kritizálni a szakácsok munkáját. Az ízekre nem volt észrevétel, tökéleteset alkotott a trió! ½6-kor levettük a bográcsot az állványról, bevittük a nagyterembe. A vacsorát megelõzõen, a szakosztályvezetõ köszöntötte a megjelenteket, majd röviden összefoglalta az elsõ félév eseményeit, ismertette a szakosztály anyagi helyzetét. A szakácsaink ezek után elkezdték az illatozó birkapörkölt adagok felszolgálását. Mindenki étvágyának megfelelõen kapta meg az adagját. Ekkora mennyiségbõl természetesen még repetázni is lehetett! Szakácsaink csak dicsérõ szót kaptak az elkészített birkapöröltért! Nem sok pörkölt maradt vissza a bográcsban, ez szétosztásra került azok között, akik még másnap is szerettek volna enni belõle. Desszertként a saját sütésû, finomabbnál finomabb sütemények következtek hölgytagjaink jóvoltából.

Ezzel még nem fejezõdött be a program, borozgattunk, beszélgettünk az elmúlt idõszakról, az ez évi hátralévõ túráinkról. Hétkor jött a meglepetés! Mónika társunk szervezésében, öt társa közremûködésével bepillantást kaptunk a hastánc mûvészetébe. Fergeteges sikert arattak mûsorukkal, és nem csak a férfiak körében! A mûsor bemutatása után páran kipróbálták ezt a nehéz mûfajt, de hamar rájöttek, hogy ez nem egyszerû tánc, sokat kellene gyakorolniuk, hogy eljussanak Mónikáék szintjére. A mûsor után átöltöztek a hölgyek, csatlakoztak a társaságunkhoz. Feldobódott hangulatban egy kis táncra is sor került, a gondnok jóvoltából 10-ig tartott az összejövetel.

Igen sikeres volt a nyárbúcsúztató rendezvényünk, köszönhetõen a szakácsainknak, Gelencsér Misinek, Kovi Pistinek, Hyross Iminek. Gelencsér Misi felajánlása végett pedig igen olcsón megúsztuk az összejövetelünk anyagi oldalát. Az élvezetes meglepetés mûsorért külön köszönet jár Mónikának és társainak. Szeptember 3-án megkezdjük az õszi túrasorozatunkat, a Cserhátot fogjuk felkeresni, remélhetõleg nagy létszámban.



Ugrás az elsõre

(A megtekinthetõ képek Szabó Zsolt (SzZs), Kovács István (KI) és Muskovics András (MA) fotóiból kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezetõ

© 2006-2024 természetbarátok.hu