2010 január 11, Szakosztályi évzáró - Százhalombatta

Szokásunkhoz híven az új év elején sort kerítettünk a turista szakosztályunk évzáró-évnyitó rendezvényére. Gondot okozott a rendezvény helye, miután a megszokott Sport Barakkban már nincs helyünk, lekapcsolták az elektromos energia ellátást, a fűtést, ezért új helyszínt kellett keresnünk. Segítségünkre sietett Petró Magdi turistatársunk, aki elintézte, hogy Százhalombatta Óvárosának Közösségi Házát kibérelhettük ez alkalomra. Magdi kedves férje, Kapuvári Misi volt a házigazda, ő már jóval az időpont előtt ott volt, várt reánk, rendezte a termet, fogadta az érkezőket.

Mint mindíg most is pillanatok alatt hangulatossá változott a terem, ahol igen erős hagyma illat terjengett az elkészített "zsíros kenyér-hagymával menütől" . Ez az illat mindenkinek nagyon tetszett. Ahogy érkezett a társaság, olyan ütemben fogyott a finom kenyér! Úgy látszik, egyre jobban dívik, hogy szorgos turistatársak előrukkolnak a saját készítésű süteményekkel, pogácsákkal, melyeknek természetesen párja nincs! Köszönjük nekik!

Miután jót ettünk, ittunk, örültünk egymásnak, a szakosztályvezető vette át a szót és a napirendi pontok alapján beszámolt az elmúlt esztendő eseményeiről. Megint az derült ki, hogy jól gazdálkodtunk, sikerült még egyéb forrásokból is pénzhez jutni, így továbbra is marad a tagdíj, és a busz hozzájárulás költsége. Ez pedig nagy szó, a mai gazdasági helyzetben! Köszönjük, jó lenne, ha így maradhatna sokáig! Georgiádes Éva mint mindíg most is azok rendelkezésére állt, akik rendezni kívánták az ezévi tagdíjukat. Hallhattunk a 2010 év túra terveiről is, melyek pár napon belül felkerülnek honlapunkra. Idén is Erdély szerepel nyári jutalomtúraként. Szakosztályvezetőnk most is nyomatékosan kijelentette amit már elmondott, hogy módosulni fog a nyári túrán való részvétel. Szeretné visszahozni a jutalomtúra lényegét, tehát úgy mint a régi időkben, ez valóban jutalmat jelentsen annak részére aki eljön. A részvétel tükrözze a túrákon való aktív résztvételt, a szakosztály életében megtett munkát. Szóba került most is a saját honlapunk. Ami Muskovics Endinek , a szerkesztőnek sok-sok önzetlen munkát, nekünk pedig sok-sok szépet, örömteli olvasást, képeket, ismereteket ad. Ezt meg Endinek köszönjük és reméljük továbbra is lesz rá ideje és türelme!

Természetesen nem maradt el az egyéni teljesítmények értékelése sem, mindannyiunk nagy örömére. Hisz ki ne szeretné az elismerést besöpörni, még egy gyönyürű ajándék könyvvel, térképpel, és oklevéllel kiegészítve!

A következő sorok mutatják a kiemelkedő teljesítményt nyújtók névsorát:

név táv (km) szint (m)
Muskovicsné Fenyvesi Éva 384km 14280m
Kovácsné Takács Mária 370km 13200m
Kutasi Zsuzsanna 369km 13980m
Zelenák Erzsébet 356km 12400m
Simonné Kokits Márta 353km 12750m
Kovács István 349km 12550m
Gajdó Judit Petra 349km 12200m
Gajdó Jánosné 349km 12200m
Muskovics Évi 337km 13730m
Kérdy Zoltánné 325km 12030m
Sefcsik Gergelyné 303km 12480m
Szabó Zsolt 301km 11580m
Gyenesné Kajtor Éva 273km 10150m

Érdekes a fenti névsor, hisz jól látható, hogy vannak köztük régi "visszatérők" és vannak nagyon meglepő nevek, akik igen nagy akarással, küzdéssel érték el ezt az eredményt. Gratulálunk Nekik!

A társaság nagy érdeklődéssel várta, vajon ezúttal milyen képeket hozott megfejtésre Muskovics András? Ez a játék még mindíg lázba hozza a résztvevőket. Ez a játék végül is a résztvevők emlékező tehetségét teszi próbára! Általában nem mindíg pozítiv a dolog vége. Most is kiderült, hogy sokat felejtünk, és még az is, hogy nem kellőképpen figyelünk túráink során a környezetünkre. Azért az előre elkészített jutalom csokik kiosztásra kerültek, amit azonnal be is faltunk. (Evésben is szuper a társaság.)

A program elejétől kezdődően mintegy "aláfestésként" folyamatosan peregtek a nagy kivetítővásznon az elmúlt év turista képei, amiket szintén mindenki szívesen megnéz. Lassan végére értünk a napirendi pontoknak, ekkor Kovi Pisti és Ilku Józsi szót kérve megköszönte szakosztályvezetőnknek a sok szép túrát, és azt a sok, sok energiát és időt amit belefektet ezeknek a szervezésébe. Reméljük, nem megy el a kedve és lankadatlan szorgalommal fogja továbbra is szervezni nekünk a gyönyörű túrákat, közös együttléteket! Újabb kis faragott hordó vándorolhat András boros pincéjébe, így most már kettő is van.

Mire idáig értünk szinte minden falat elfogyott, már csak a romeltakarítás maradt hátra, amit néhány önfeláldozó, ott maradt társunakkal együtt végeztünk el, hogy rendben át tudjuk adni a termet, bízva abban, hogy jövőre is eljöhetünk ide. Azt hiszem ugyanolyan kellemes érzésekkel ment mindenki haza, mint az eddigi alkalmakkor, azzal a tudattal, hogy lesz folytatás, hamarosan jön a tavasz és újra útnak indulhatunk együtt.



Ugrás az elsőre

(A csatolt fényképeket Kovács Pisti készítette)

Muskovicsné Fenyvesi Éva

© 2006-2024 természetbarátok.hu