2009 augusztus 28, Birkapörkölt - Százhalombatta, Régészeti Park

Ebben az évben többek kérésére ismételten megrendezésre került a Természetbarát Találkozónk. A helyszín, a Százhalombattai Régészeti Park "közösségi" épülete volt. Gelencsér Misi társunk biztosította megint a birkapörkölt alapanyagát. A férfiak hozták a szükséges mennyiségű és a változatos minőségű italokat, a hölgyek a finom, otthon készített süteményeket. A bérleti díjat a közös kasszánkból fizettük be, a pörkölthöz szükséges kenyeret szintén.

Az előzetes jelentkezések szerint 45 résztvevőre számíthattunk, végül 48-an jöttünk össze egy kis beszélgetésre, a birkapörkölt kóstolására. A szakácsainkat sem cseréltük le az elmúlt időszakban, Gelencsér Misi és Kovács Pisti már délben megkezdte a birkapörkölt elkészítését. A találkozót ½5-re hirdettük meg, 5-re majd mindenki megjött. A vacsoránk is elkészült időközben, a hozott italok felkerültek az asztalokra. A megterítés után mindenki étvágyához méltó adagot kapott a szakácsoktól. Egy jó darabig csak a kanalak okozta zajokat lehetett hallani. Akinek kevés lett az adagja, repetát kapott. Majd az egész mennyiség elfogyott az ízletes birkapörköltből, alig maradt elvitelre való! A szakácsok méltán megérdemelték a gratulációt, igazán sikerült a főztjük!

A pörkölt megkívánta a folyadékot, szerencsénkre nagy választékunk volt a borokból. Nem maradt el a desszert sem, annyi sütemény volt az asztalokon, hogy lakodalmat is tarthattunk volna! A kínálgatások közepette jutott idő megbeszélni a következő időszak programjait. Nagyon szép nyári este volt, nem úgy, mint a tavalyi évben, amikor majd megfagytunk a hűvös, szeles időben. 9 óra környékén beindult a dalárda, 11-ig bírták szusszal az énekesek. Jól sikerült a találkozó, melyet már összetartás néven is neveznek egyesek. Úgy tűnik, hogy az összejövetel ebben a formában a szakosztályi élet részévé vált, jövőre is meg fogjuk rendezni. Következő szombaton Bükkbe vezet a túránk, megkezdjük az őszi sorozatunkat.



Ugrás az elsőre

(A csatolt fényképeket Muskovics András készítette)

Muskovics András
szakosztályvezető

© 2006-2024 természetbarátok.hu