2009 január 19, Százhalombatta - Sportbarakk

Minden évben megszervezésre kerül szakosztályunk évzáró-évnyitó rendezvénye. Ez évben ismét a régi megszokott helyünkön, a Sport Barakkban gyűltünk össze 39-en. Annak ellenére, hogy kicsit korai a kezdési időpont, meglepően sokan eljöttek. Szívmelengető volt, ahogy a dolgos női kezek szelték, kenték a zsíros kenyérnek valót, s pillanatok alatt terülj-terülj asztalkát varázsoltak a megkopott asztalokra. Egy-két lelkes turista még saját készítésű süteménnyel és pogácsával is meglepett bennünket, amik szinte azonnal el is fogytak.

Muskovics András szakosztályvezető köszöntötte a megjelenteket, beszámolt szakosztályunk éves gazdálkodásáról. Megnyugtatott, hogy a dolgok még várhatóan ez évben is jól fognak alakulni, ez köszönhető annak, hogy sikerült egyéb forrásokból is pénzt szereznie, így még nem kell sem tagdíjat, sem busz költséget emelnie. Ez a tény mindenkire üdítően hatott. Georgiádes Gáborné (Évike) mint mindig, most is azon turisták rendelkezésére állt, akik rendezni kívánták az ez évi érvényesítésüket.

A szakosztályvezető ismertette a 2009 évre tervezett programot, és az idei évi, nyári jutalomtúra tervezetét, ami idén is Erdélyt célozza meg. Ezeket a terveket már mindenki ismerheti, hisz már Muskovics Endi által korábban felkerültek a mindig napra kész honlapunkra. Ezután következett a régi kedves hagyomány, mely szerint azok a turistatársak akik kiemelkedő teljesítményt értek el az elmúlt évben, név szerint említésre kerültek és az anyagi lehetőségek keretein belül ajándékot is kaptak. Ez mindig, mindenkit nagy örömmel tölt el. Az ajándékozottak elismerésképpen gyönyörű könyveket, utikalauzokat, térképeket vihettek haza a az elismerő oklevéllel együtt.

A következő turatársakat jutalmazta meg a szakosztályvezető: (a sorrend teljesített km-k és a megtett szintek alapján)

név táv (km) szint (m)
Muskovicsné Fenyvesi Éva 342km 10000m
Kutasi Zsuzsanna 338km 10300m
Muskovics Éva 321km 10250m
Kérdy Zoltánné 302km 9300m
Gajdó Jánosné 288km 8250m
Sefcsik Gergelyné 283km 8550m
Szabó Zsolt 283km 8550m
Simonné Kokits Márta 267km 7750m
Gajdó Judit Petra 264km 7150m
Kovács István 264km 7750m
Rádó Gyula 231km 6900m
Rádó Éva 231km 6900m
Kovácsné Takács Mária 230km 6050m

Miután rendezvényünk hivatalos részén túljutottunk, megkezdődött a kötetlen beszélgetés, evés-ivás, játék. Szakosztályvezetőnk minden évben próbára teszi emlékező tehetségünket oly módon, hogy az elmúlt túrák képeit teszi elénk, amit fel kellene ismernünk. A sikeres felismerést csokival jutalmazza. Igen közkedvelt játék ez körünkben, csodálatos dolog a közös visszaemlékezés és megfejtés. A lehető maximális 36 db képből Gajdó Irénke 25-öt ismert fel, ezzel Ő lett a legügyesebb. Pedig a képek mind rajta vannak honlapunkon, az elmúlt négy év képeiből lettek kiválogatva! Ebből az a tanulság, hogy a honlapot sűrűbben kell látogatni, így a megtett túrák jobban megmaradnak az ember fejében!

Programunknak már csak egy része maradt hátra, mikor is együtt visszanézzük az elmúlt évek képeit. Közösen emlékezünk, mindenkinek van a kép alapján egy-két jó története, közösen derülünk egy- egy mókásra sikerült fotón. Ez is csuda jó szórakozás!

Végül, de nem utolsósorban Kovi Pisti turatársunk szót kért és kedvesen megköszönte a többiek nevében is Muskovics András szakosztályvezetőnek azt a sok munkát, amit önzetlenül tett, és azt a sok-sok szép túrát, amit eddig szervezett és remélhetőleg még sokáig szervezni fog. A többiek nevében átnyújtott szakosztályvezetőnknek egy gyönyörű faragással díszített, csapravert kicsi boros hordót. Ami azért is találó ajándék, hisz mindnyájan tudjuk, hogy szakosztályvezetőnk igazi borosgazda, szép borospince tulajdonos, tehát a kis hordó méltó helyére, a borospincébe fog kerülni.

A mai este jól sikerült, mindenki kellemes érzésekkel távozhatott, és türelmesen várhatja a jó időt, a tavaszt , amikor igazán újból bakancsba bújhatunk és nekivághatunk a minket váró ismerős és ismeretlen tájnak.



Ugrás az elsőre

(A csatolt fényképeket Kovács István készítette)

Muskovicsné Fenyvesi Éva

© 2006-2024 természetbarátok.hu