Megyeszélen teljesítménytúra, 2007.01.20.

2007.01.20-án 10-ik alkalommal került megrendezésre a 24/34 km-es Megyeszélen teljesítménytúra Százhalombattán és környékén. Az előző évben nem lehetett a túrát lebonyolítani, mivel az M6-os autópálya építése miatt problémák merültek fel a nyomvonalának keresztezésével. A korábban megszokott útvonal módosításra került a forgalomnak átadott M6-os miatt, de nem jelentős a változás.

53 fő vágott neki a 24 km-es túrának, 44 fő pedig a 34 km-es távnak. 3 fő kerékőárral indult neki a 34 km-es útnak. Sajnos egyikük kerékpárja felmondta a szolgálatot, így nem sikerült teljesítenie a túrát. Az időre nem lehetett panasz, a reggeli órákban még a nap is kisütött. Igaz, később egy kis szemerkélő eső tette csúszóssá a pálya egy részét, majd a verseny vége felé ismét megjavult az idő.Mindkét távnál 1-1 fő kivételével értékelhető eredmény született. Egy kis izgalmat okozott még a Dunai Finomító melletti Lovarda villanypásztora, mely kétszer is keresztezte az útvonalunkat. Szerencsére a tulajdonos igen előzékeny volt, a verseny idejére az egyiket leszerelte, a másikat pedig áramtalanította.

A teljesítménytúra megszervezésében oroszlán része volt Georgiades Évának, aki időt nem kímélve készítette elő a túrát, szponzorokat szerzett, a telek tulajdonosokkal egyeztette az útvonalat. Köszönet jár a többi segítőjének, akik elősegítették a túrázók indítását, a beérkezők fogadását. A 10-ik alkalommal megrendezett teljesítménytúrát négyen tizedik alkalommal teljesítették! Névszerint:

  • Lévay Béla
  • Krivácska László
  • Kutasi Zsuzsanna
  • Szabó Zsolt
Gratulálunk Nekik a szép teljesítményükért!

A tizenegyedik Megyeszélen teljesítménytúrát 2008.01.19-én ismét megrendezzük! Remélhetőleg jövőre még többen vesznek részt az újév egyik legelső teljesítménytúráján. A szakosztályi tagok kérésére ettől kezdve a túra elnevezése: Georgiades Gábor Megyeszélen teljesítménytúra. Nem hiszem hogy különösebben indokolni kellene az elnevezést, hiszen Gábor álmodta meg ezt az útvonalat, kilencszer Õ rendezte meg a természetjáróknak az év egyik legelső teljesítménytúráját.



Ugrás az elsőre

(A fényképeket Muskovics András készítette)

Eredmények

Muskovics András
szakosztályvezető

© 2006-2024 természetbarátok.hu