1980. augusztus 16-24. jutalomtúra - Szlovákia


A Szakosztály hatodik jutalomtúrája Szlovákiában került lebonyolításra a szokásos módon. Az előkerült túra- és versenynapló szerint 33-an voltak a résztvevők. 7 túranap volt, 114 km-t gyalogolt az, aki 100%-ban teljesítette a megtervezett útvonalakat. A túrák a Szlovák-paradicsomban, a Magas-Tátrában, az Alacsony-Tátrában és a Pieninekben kerültek lebonyolításra. Sajnos nem került elő a részletes túrakiírás valamint a túrajelentés, emiatt lehetetlen rekonstruálni az akkori túrákat. A diákból azért sok mindent ki lehet találni. Az Alacsony-Tátrában Táléban kempingeztek, a főgerincre és a Gyömbérre eljutottak. A Kis-Fátrában a Vrátna-völgyben és a Kis-Krivánon túráztak. Lazításképpen megnézték a Szulyói-sziklákat, a Manini-völgyet. A jutalomtúra során a Deményfalvi-völgyben és Podlesokban is sátoroztak. A Magas-Tátrában sem maradt ki, sétáltak a Csorba-tó és a Poprádi-tónál, páran feljutottak a Rysire is. A Szlovák-paradicsomban a Suchá Bela szurdokot járták be. A pihenőnap során meglátogatták a Vöröskolostort, nagy valószínűséggel a dunajeci tutajozás sem maradt el.

Az előkerült képek és diák szerint jó kiránduló időt fogtak ki. A látható színes képeket Lang Éva (LÉ) készítette. A fekete-fehér képek Buzánszky Éva (BÉ), Zelenák Erzsébet (ZE) és Gere Etelka (GE) archívumából kerültek elő.




Ugrás az elsőre

(A mellékelt képek Buzánszky Éva (BÉ), Gere Etelka (GE), Lang Éva (LÉ), Zelenák Erzsébet (ZE) felvételeiből kerültek kiválasztásra)

Muskovics András
szakosztályvezető


© 2006-2024 természetbarátok.hu